Prvi studentski portal u Crnoj Gori, "Tragom", osnovali su studenti novinarskog smjera Fakulteta političkih nauka 12. maja 2010. godine i od tada bilježi rast čitanosti. Radu portala su se priključile mnoge kolege sa Fakulteta političkih nauka, ali i ostalih fakulteta svih univerziteta u Crnoj Gori. Portal je neprofitabilan i zamišljen kao mjesto za razmjenu ideja, stavova, informacija o svim društvenim pitanjima iz Crne Gore, regiona i svijeta. Portal je za kratko vrijeme postao studentska organizacija koja okuplja daleko najveći broj studenata na Fakultetu političkih nauka. Zavidnu posjećenost i čitanost portal, osim u Crnoj Gori, ima i zemljama okruženja, prije svega u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Razvijena mreža studenata dopisnika iz Srbije (Fakultet političkih nauka Beograd; Filozofski fakultet Novi Sad; Fakultet organizacionih nauka Beograd; Fakultet dramskih umjetnosti, Beograd), Hrvatske (Fakultet političkih znanosti Zagreb), Bosne i Hercegovine (Fakultet političkih nauka Sarajevo; Pravni fakultet Sarajevo), Slovenije (Fakultet političkih nauka Ljubljana), Bugarske (Američki Univerzitet Blagoevgrad), Italije (John Cabot University Rim), Austrije (Pravni fakultet Beč), Njemačke (Institut für Politische Wissenschaft, Karls-Ruprecht Universität Heidelberg), SAD-a (Faculty of Political Sciences, University of Mississippi; University of Maine, Orono), Republike Češke (Univerzitet Masaryk, Brno), Španije (Saint Louis University, Madrid) dodatno razvijaju imidž studentskog portala "Tragom". Svrha portala je stvaranje kritičke svijesti kod studenata, a sa ciljem napretka crnogorskog društva. Nastojaćemo da tragamo za svim Vašim interesantnim prijedlozima, ali i odgovorima koje Vi tražite. Prvi studentski portal "Tragom" raste. U skromnosti, upornosti, strpljenju i radu je uspjeh. Mi smo i dalje tu!

Pridružite nam se!

tragom.me@gmail.com

MAPSS organizuje predavanje "Pojam i funkcije političke ideologije"

Ideologija MAPSS_sadrzajCrnogorsko udruženje studenata Fakulteta političkih nauka, MAPSS (Montenegrin Association of Political Science Students) poziva sve zainteresovane studente 02. marta 2014. godine na predavanje “Pojam i funkcije političke ideologije” koje se održava na Fakultetu političkih nauka u sali III sa početkom u 13.15h.

MiMUN 2014

mimun“Svijet je još jednom spašen“ rečenica je koja se često može čuti na kraju Model United Nations – skraćeno MUN konferencija, koje su postale pravi hit diljem svijeta i privlače studente i srednjoškolce iz najrazličitijih oblasti, iako su prije svega bile namijenjene politikolozima, pravnicima, ekonomistima... Ideja je jednostavna - dajmo studentima u ruke vanjske politike članica UN-a, suočimo ih sa gorućim svjetskim problemima i da vidimo kako će ih oni riješiti.

Saradnja studenata intezivirana: Otvorena Facebook grupa STUDENTSKA DOPISNIČKA MREŽA

1482738 263803997134261_1620943965_nStudentski portali iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske i Srbije sarađuju već četiri mjeseca, objavljujući radove studenata. Tim povodom osnovana je grupa na Facebook-u pod nazivom STUDENTSKA DOPISNIČKA MREŽA.

Vidi svijet kroz razmjenu. Program internacionalne razmene i prakse:

alt

U četvrtak, 6. marta 2014. u sali rektorata održana je promocija programa volonterskih praksi za ljetnji period u organizaciji studentske organizacije AIESEC Crna Gora. 

Prezentacija je održana u namjeri da se studentima približi program i vrijednosti AIESEC-a, uslovi prijavljivanja za volonterske prakse, kao i sama procedura prijave za volonterske prakse. Prisutnima su se obratili članovi nacionalnog i lokalnog komiteta AIESEC-a, kao i vođe timova od kojih su se mogle čuti činjenice o AIESEC-u, njegovom razvojnom putu u Crnoj Gori, vrijednostima koje propagira, liderstvu, ali i najvažnijim proizvodima – odlazećim razmjenama.

Nova projekcija Videodroma

Videodrom u srijedu 12. marta organizuje projekciju filma „Intouchables“ iz 2011. godine na Fakultetu političkih nauka, u sklopu teme za mart mjesec „Unbreakable“ .

Videodrom mart_011U sklopu teme „Unbreakable“ prikazivaće se i filmovi „My left foot“ kao i dokumentarac „Hope in motion“ o životu glumca Kristofera Riva.

Takođe, na svakoj projekciji se vodi diskusija o temi koju film obrađuje.

Početak projekcije je zakazan za 18 časova i ulaz je slobodan.

Još članaka...

Strana 1 od 27

Početak
Prethodna
1

Kolumne

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

PRONOIJA

PRONOIJA

Profilisanje nudi mnogo odgovora, ali začudo – količina novih pitanja uvijek pomuti zadovoljstvo o prethodnoj spoznaji. Nije neobično što ste poslije svake kolumne koja obrađuje...

NEMIRI ili kako smo sistemski uništeni o…

NEMIRI ili kako smo sistemski uništeni od idiota

  Možda i nije lijepo odmah na početku novog poglavlja prvog studentskog portala, koji ulazi u četvrtu godinu svog opstajanja, o teškim temama. Nametnuše se...

Osvrt urednika

Osvrt urednika

  Afera. Crnogorska javnost opterećena je još jednim slučajem u nizu, koji ne baš najsrećnije, nazivamo aferom. Slušalo se, preslušavalo i prisluškivalo danima. Pokazali su, ovi...

Exit poll

Exit poll

  Oduvijek je potraga za znanjem bila pod paskom nevjerice. Iako više ljekare ne proglašavamo vračevima, a i ne palimo naučnike po trgovima jer su se...

A Plea for a Better Model of Higher Educ…

A Plea for a Better Model of Higher Education

  Unfortunately, what passes for higher education today after the so-called Bologna reforms is no higher education at all. Indeed, what passes for higher education today...

Life is as kind as you let it be

Life is as kind as you let it be

Istorija (ne volim tu riječ) je svakog puta pokazala da je realnost jedna i jedinstvena, a da su pojedinačne percepcije raznolike i bezbrojne. Na osnovu...

Anketa

Da li će nam u 2014. godini biti ukinuta taksa na SIM kartice?

Hit mjeseca

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Izjava mjeseca

 

burek 1"Jeste li se zapitali nekad ko za vas „tamo iza“ priprema hranu, i pomislili da ona ne pada s neba. Pitate li se šta je ljubav? Je li ona sve, alfa i omega, ima li je u nama i svuda oko nas, ili ne?"

"Sentimentalni buregdžija"

 


 

 

 

 

 

Prijatelji portala

fpn

mulj

BanerMladi

kompasPoslednji komentari

Facebook

Reklame


312616_2141592467274_1470084786_31973258_1865301852_nAktivni gosti

Imamo 6 gostiju na mreži